Curs comun SNSPA-CEU, deschis tuturor masteranzilor SNSPA

Facultatea de Științe Politice (SNSPA) găzduiește pentru al doilea an cursul realizat împreună cu Central European University (Viena) – “Gendering Illiberalism“. Cursul este susținut de prof. univ. dr. Andrea Pető (CEU) și lect. univ. dr. Alina Dragolea (FSP-SNSPA).
Cursul este deschis pentru studenții și studentele SNSPA, care urmează programe de masterat în cadrul structurilor academice ale universității. Cei care doresc să participe pot opta pentru acest curs până pe data de 19 septembrie 2022, transmițând, la adresa de e-mail alina.dragolea@politice.ro, numele, facultatea la care sunt înmatriculați și masteratul frecventat.

Cursul masteral comun “Gendering Illiberalism” este organizat în cadrul consorțiului universitar european CIVICA și propune o explorare a modului în care iliberalismul, un termen-cheie pentru înțelegerea evenimentelor recente din Centrul și Estul Europei, necesită o aprofundare suplimentară pentru a releva elementele care lipsesc din literatura academică și discursul public.

Cursul va aborda teme precum:

  • Dimensiunea de gen a transformărilor iliberale din estul Europei;
  • Recontextualizarea dezbaterilor cu privire la sfârșitul tranziției și erodarea democratică, în urma ascensiunii discursului iliberal;
  • Gen, religie, societate civilă și iliberalism;
  • Democrație, autoritarism și regimuri hibrid.

 

Pe parcursul semestrului, vom avea ca invitați autori cunoscuți cu perspective provocatoare privind aceste teme, precum Marlene Laruelle (George Washington University), Levente Littvay (Central European University), Matthijs Bogaards (Central European University), Zuzana Madarova (Comenius University), Heidemarie Winkel (Universität Bielefeld și Cambridge University) și Oana Băluță (Universitatea din București și SNSPA).

Cursul se desfășoară simultan în București și Viena, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 16:40-18:20, în Sala 804 (Sediul SNSPA, Bd. Expoziției 30A, Etajul 8). Cursul începe pe data de 20 septembrie se va finaliza pe data de 9 decembrie 2022 și are 6 credite.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget