Implicare în Acțiunea Climatică. Lansarea SPAIAC 2022-2030, propunere de politică publică, elaborată de studenți și masteranzi ai SNSPA

Miercuri, 22 februarie 2023, Facultatea de Științe Politice (SNSPA) organizează evenimentul de lansare a Propunerii de Strategie și a Planului de Acțiune privind Implicarea în Acțiunea Climatică (SPAIAC 2022-2030). Evenimentul se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A), parter, Sala Multifuncțională, începând cu ora 18:00.

 

SPAIAC 2022-20230 este o propunere de politică publică, realizată pentru transpunerea Obiectivului Doha 2012 (Articolul șase din Convenția-Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice), care prevede că părțile semnatare, printre care și România, și-au asumat promovarea și implementarea unor măsuri de combatere a schimbărilor climatice prin următoarele șase priorități tematice: educație, formare (training), conștientizare publică, accesul public la informații, participare publică și cooperare internațională.

 

Această propunere de politică publică a fost elaborată, în perioada aprilie – noiembrie 2022, de un grup format din studenți ai Facultății de Științe Politice (SNSPA) și masteranzi din cadrul programului de masterat Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă: Andreea Nica, Andrada Ciocioi, Nicoleta Nicolae-Ioana, Andrei-Matei Bontaș, Luana Rădulescu, Gabriela Alexandra Bănică, Marina Cristoaica.

 

Elaborarea propunerii a fost coordonată de conf. univ. dr. habil. Arpad Todor, expert în cadrul Grupului de lucru “Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată a României”, înființat la nivelul Administrației Prezidențiale, și coordonatorul masteratului Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă de la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), Lavinia Andrei, Fundația Terra Mileniul III, și Mihai Dănilă, doctorand la SNSPA.

 

Activitatea este parte a Proiectului Angajament pentru Climă, proiect implementat de Fundația Terra Mileniul III, în parteneriat cu Asociația Reper 21 și SNSPA, și finanțat prin Active Citizens Fund România.

 

Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înscrieți, completând acest formular online.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget