SNSPA a semnat un acord interinstituțional Erasmus+ cu Western Balkans University

Miercuri, 8 februarie 2023, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Ferdinand Gjana, președinte și fondator al Western Balkans University din Albania.

 

În cadrul întâlnirii, reprezentanții celor două instituții și-au exprimat întreaga disponibilitate pentru a consolida cooperarea dintre cele două universități și au semnat un acord interinstituțional Erasmus+. Acesta va permite organizarea mobilităților atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice și cercetători, în domeniile: administrație publică, drept și management. La ceremonia de semnare a participat şi prorectorul SNSPA, conf. univ. dr. Crina Rădulescu, cu responsabilități în domeniul relațiilor internaționale.

 

Western Balkans University este o instituție de învățământ superior din Tirana, axată pe trei domenii principale: medicină și științe medicale, tehnologie și inovare, economie și afaceri, oferind programe de studii universitare la nivel de licență, masterat și doctorat.

 

SNSPA are deja două acorduri de parteneriat cu universități din Albania, respectiv cu Universitatea din Tirana și cu Universitatea „Ismail Qemali” din Vlorë.

În prezent, SNSPA are peste 120 de acorduri cu universităţi din 20 de țări din Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda și peste 60 de acorduri cu state de pe cinci continente, fiind universitatea din România cu cel mai mare număr de mobilități Erasmus+, raportat la numărul de studenți. Încă de la înfiinţare, ca școală de guvernare cu vocație europeană, SNSPA a fost activă în plan internațional, iar procesul de internaționalizare a SNSPA este unul dintre obiectivele strategice ale universității.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget