Ministrul de externe al Republicii Muntenegru, Filip Ivanović, în vizită la SNSPA

Luni, 3 iunie 2024, ministrul de externe al Republicii Muntenegru, Filip Ivanović, se va întâlni cu studenți şi profesori ai SNSPA, în cadrul unei prelegeri susţinute pe tema “Montenegro and the European Union: Navigating the Road to Membership”. Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

 

Prelegerea va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, în care studenții vor avea oportunitatea de a discuta și a pune întrebări ministrului de externe al Republicii Muntenegru, Filip Ivanović.

 

Evenimentul, organizat de Facultatea de Științe Politice, se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30 A), etajul 8, sala 804, începând cu ora 17:30.
Pentru confirmarea participării, vă rugăm să completați un formular online, disponibil aici.

 

Dr. Filip Ivanović s-a născut la Podgorica în anul 1986. A absolvit studiile de licența și masteratul la Departamentul de Filosofie al Universității din Bologna, iar doctoratul la Departamentul de Filosofie și Studii Religioase al Universității Norvegiene de Știință și Tehnologie. De asemenea, deține o diplomă postuniversitară în practică diplomatică de la United Nations Institute for Training and Research.

 

Dr. Ivanović și-a desfășurat activitatea ca cercetător și lector la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, Universitatea din Leuven, Institutul Van Leer din Ierusalim și Universitatea din Donja Gorica. A efectuat stagii de cercetare la Universitatea din Aarhus și Institutul Norvegian din Atena. În aprilie 2022, și- a început activitatea de cercetător la Institutul de Studii Avansate al Universității din Muntenegru, iar în perioada mai 2022 – august 2023, a fost membru al Consiliului de Administrație al Universității din Muntenegru. A participat la peste treizeci de conferințe și simpozioane internaționale din Marea Britanie, Italia, Rusia, Israel, Grecia, Spania, Portugalia, Suedia, Argentina etc. Este autor a numeroase cărți, articole științifice și capitole de carte.

 

Filip Ivanović este evaluator expert al Comisiei Europene, expert al Agenției pentru Control și Asigurarea Calității Învățământului Superior din Muntenegru, membru al Colegiului de Cercetători Asociați al Fundației Europene pentru Știință și membru al Comitetului pentru Filosofie și Sociologie al Academiei Muntenegrene de Științe și Arte. În perioada 2018-2021 a fost membru al Grupului de lucru pentru negocierile de aderare a Muntenegrului la Uniunea Europeană pentru capitolul „Știință și Cercetare”.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget