Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: “O Românie Puternică se construiește cu votul fiecăruia dintre noi”

Miercuri, 5 iunie 2024, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, transmite un îndemn către cetățenii români cu drept de vot să participe la alegerile locale și la alegerile pentru Parlamentul European.

 

“În mod justificat, cerem în fiecare zi politicienilor români să-i slujească onest pe cetățenii acestei țări, să fie cinstiți, bine pregătiți, să fie responsabili și capabili să navigheze printre riscurile și oportunitățile geopolitice ale vremii. Le cerem să aibă grijă de cei neajutorați, să apere valorile și tradițiile acestui popor și să fie capabili să proiecteze un viitor pentru noi toți, dar în primul rând pentru copiii noștri. Să știe să poziționeze România pe harta democrațiilor moderne, în rândul națiunilor puternice, și să ne protejeze de atacurile de orice fel, coordonate de cei care vor să ne destabilizeze politic, social, economic sau militar.

 

Dar și noi, cetățenii, avem obligații. Nu putem fi exigenți cu politicienii, dar absenți din viața cetății, cu ocazia alegerilor. Avem obligația – nu legală, dar cetățenească, morală – să participăm la fiecare exercițiu de alegeri, să ne informăm cu privire la candidați și partide și să mergem să votăm. Avem datoria să protejăm, prin votul nostru, tradițiile și valorile culturale ale acestui popor, fără a obtura modernitatea și apartenența noastră la spațiul mai larg al democrațiilor euro-atlantice. Trebuie să fim capabili să evităm pericolul extremist, cultivat în special de politicienii care sub masca „naționalismului” promovează zi de zi ura și dezbinarea.

 

România, țară membră UE și NATO, poate fi în siguranță și prosperitate doar dacă răul, inclusiv răul politic de tip extremist, va fi izolat, cu ocazia alegerilor. Îi îndemn pe toți cetățenii României să meargă la vot, să voteze pentru menținerea României pe traseul de dezvoltare economică și consolidare democratică, să respingă cu fermitate acele partide iresponsabile, anti-românești, alimentate ideologic și financiar din anumite zone nedemocratice din Răsăritul învecinat. Trebuie să votăm politicieni serioși, bine pregătiți, onești, care să ne reprezinte în Parlamentul European și în politica locală, nu agenți ai unor servicii secrete străine, deghizați în patrioți.

 

În mod special, fac un apel la tinerii noștri. Prea des, am auzit lamentările că politica este o arenă adresată celor vârstnici și că votul tinerilor nu contează. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Viitorul le aparține, iar deciziile luate acum vor avea un impact profund asupra traiectoriei pe care o va urma țara noastră în următorii ani. Viziunea și pasiunea lor pot fi catalizatorul pentru schimbarea de care avem atât de mare nevoie. Este esențial ca vocile tinerilor să fie auzite, iar participarea lor să fie una masivă. Fiecare vot contează, fiecare voce este importantă.

 

Mergeți la vot, pe 9 iunie!

 

Votați pentru o Românie Puternică!”

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget