Absolvenții SNSPA se pot înscrie la stagiile remunerate, oferite de Secretariatul General al Consiliului

Secretariatul General al Consiliului (SGC) reprezintă ansamblul personalului responsabil de acordarea de asistență pentru cele 2 instituții ale UE:

  • Consiliul European
  • Consiliul UE, inclusiv președințiile acestuia, Comitetul Reprezentanților Permanenți (Coreper) și celelalte comitete și grupuri de lucru ale Consiliului

SGC contribuie la organizarea și asigurarea coerenței lucrărilor Consiliului și la punerea în aplicare a programului său pe 18 luni. Acesta acordă asistență Consiliului European și președintelui acestuia și, de asemenea, sprijină președinția Consiliului în cursul negocierilor din cadrul Consiliului și cu celelalte instituții ale UE.

Secretariatul General al Consiliului (SGC) oferă aproximativ 100 de stagii remunerate pe an pentru resortisanții UE care, până la termenul de depunere a candidaturilor, au încheiat cel puțin primul ciclu de studii universitare și dețin o diplomă de absolvire sau un certificat echivalent.

Depunerea candidaturilor
Perioada de depunere a candidaturilor este deschisă de la:

  • ora 12.00 CET, 13 februarie 2023, până la
  • ora 12.00 CET, 15 martie 2023

Programe de stagii disponibile la Consiliu:

  • stagii remunerate
  • programul de acțiune pozitivă pentru stagiarii cu handicap (remunerat)

Stagiile se împart în două perioade diferite, fiecare cu durata de cinci luni:

  • 16 februarie-15 iulie (prima perioadă)
  • 1 septembrie-31 ianuarie (a doua perioadă)

Candidatura trebuie depusă prin intermediul sistemului online. Nu este necesar să trimiteți documentele justificative în momentul completării candidaturii online. În cazul în care vi se oferă un stagiu, va trebui să le furnizați în etapa respectivă.

Consiliul primește un număr mare de candidaturi. Pentru a evita supraîncărcarea sistemului, vă rugăm să nu așteptați până în ultima zi pentru a vă depune candidatura.

Formularul de candidatură este disponibil în engleză și franceză. Pentru a candida, este necesară o cunoaștere aprofundată a uneia dintre aceste două limbi.

Toate informațiile despre înscrieri sunt disponibile aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget