Admitere 2022 la SNSPA. Concurență record: opt candidați pe un loc fără taxă

Marți, 19 iulie 2022, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a publicat rezultatele admiterii online la programele de licență.

 

SNSPA a scos la concurs 790 de locuri fără taxă la cele 10 programe de studii universitare de licență. SNSPA a înregistrat un număr de aproximativ 6.600 de candidaturi depuse de absolvenții cu diplomă de Bacalaureat, înscriși online în platforma de admitere a instituției. Concurenţa din acest an pentru admiterea la SNSPA a crescut, fiind în medie de opt candidaţi pe un loc la buget.

 

„SNSPA a înregistrat un nou record de candidați la sesiunea de admitere din această vară, ceea ce ne bucură și ne motivează în același timp. Numărul mare de absolvenți de liceu, care optează pentru oferta noastră educațională și pentru oportunitățile pe care consorțiul european CIVICA le oferă, confirmă poziția importantă pe care SNSPA, în calitate de școală de guvernare, o ocupă în peisajul universitar românesc și european. În același timp, creșterea concurenței din acest an arată dorința tinerilor de a se specializa în domenii precum Științe politice, Științe administrative, Științe ale comunicării sau Management, de a beneficia de experiența și de know-how-ul celor mai buni specialiști în aceste domenii și de a se implica în viața socială. Mă bucură faptul că tinerii, și nu doar cei din România, ci și cei din Republica Moldova și din Diaspora, văd în SNSPA o șansă pentru dezvoltarea lor personală și profesională.”, a precizat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

 

În perioada 20-24 iulie 2022, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula conform calendarului anunțat de fiecare facultate în parte.

 

Admiterea la cele 56 de programe de masterat ale SNSPA continuă. Înscrierile online se încheie vineri, 22 iulie 2022, iar rezultatele vor fi afișate marți, 26 iulie 2022. Platforma de admitere oferă posibilitatea candidaților de a alege masterate din oferta educațională a tuturor structurilor academice din SNSPA. Condițiile de admitere sunt stabilite în funcție de domeniul fiecărui masterat și presupun evaluarea unei probe de concurs, realizată de candidat/ă conform condițiilor specifice domeniului, afişate pe website-urile instituției. Toate informațiile legate de admiterea online la masteratele SNSPA pot fi consultate aici.

 

Din anul 2019, SNSPA este membră CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară europeană formată din instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po, Universitá Bocconi, Central European University, European University Institute, Hertie School of Governance, SNSPA, Stockholm School of Economics și London School of Economics and Political Science.

Apartenența SNSPA la consorțiul educațional CIVICA creează pentru studenții români mai multe oportunități de interacțiune și colaborare cu colegi din întreaga Europă. Studenții SNSPA pot, prin CIVICA, să beneficieze de experiențe europene de predare și cercetare, să urmeze cursuri cu certificare europeană (CIVICA) și să se bucure de toate facilitățile unui campus inter-universitar european. CIVICA înseamnă astăzi peste 72.000 de studenţi și 13.000 de cadre didactice.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget