Admitere online la masteratele SNSPA | Sesiunea septembrie 2023

În luna septembrie 2023, se va desfăşura o nouă sesiune de admitere online la masteratele SNSPA, în limita locurilor disponibile. Admiterea la programele de studii universitare de masterat din cadrul SNSPA se face online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Calendarul admiterii:

 • Înscrieri online: 5 septembrie, ora 9:00 – 18 septembrie, ora 14:00
 • Defășurarea probelor de concurs / evaluarea candidaturilor: 19-21 septembrie 2023
 • Afișarea rezultatelor: 22 septembrie 2023
 • Depunerea eventualelor contestații: 23 septembrie 2023
 • Afișare rezultate contestații: 25 septembrie 2023
 • Înmatricularea candidaților admiși: 25-26 septembrie 2023

 

Condițiile de admitere, aici.

Toate detaliile legate de admiterea la masterat, sesiunea septembrie 2023, sunt afișate pe website-urile facultăților:

 

 

Înscrierea online la concursul de admitere la studii universitare de masterat | Sesiunea septembrie 2023

Pentru înscrierea online la concursul de admitere online la studii universitare de masterat, candidații sunt invitați să urmeze acești pași:

Pasul 1. Pregătirea înscrierii

Pentru fiecare facultate la care vrei să te înscrii, trebuie să-ți creezi câte un cont de candidat/ă pe platforma de admitere.

Alege-ți masteratele la care urmează să te înscrii și pregătește probele de concurs, conform cerințelor publicate pe website-urile facultăților.

Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este într-o limbă străină, trebuie să pregătești pentru proba de concurs documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba străină respectivă, conform cerințelor programului, indiferent dacă următoarele opțiuni sunt în limba română sau în respectiva limbă străină.

Dacă programul de masterat ales ca primă opțiune este în limba română, trebuie să redactezi documentul solicitat de fiecare structură academică, pe domenii, în limba română, conform cerințelor programului, iar dacă una sau mai multe dintre următoarele opțiuni sunt într-o limbă străină, vei pregăti suplimentar o scrisoare de motivație în respectiva limbă străină. În această situaţie, documentul încărcat dovedește competența lingvistică a candidatului și se notează cu ADMIS sau RESPINS.

 

Pentru înscrierea online la masteratele SNSPA, ai nevoie de:

 • un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
 • adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
 • aproximativ 15 minute pentru selectarea facultății și a programelor de masterat la care vrei să te înscrii, domeniul și forma de învățământ (IF/IFR), precum și regimul de finanțare (locuri la buget/cu taxă), completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea probelor de concurs și a documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.

Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii:

   • certificatul de naștere,
   • cartea de identitate,
   • certificatul de căsătorie (dacă este cazul),
   • adeverința medicală tip, eliberată de medicul de familie, pe care se menţionează „clinic sănătos pentru înscrierea la facultate”.
   • diploma de licență (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Absolvenţii de licență promoţia 2023 pot încărca adeverinţa care atestă promovarea examenului.

Fotografiază-le sau scanează-le! Poți încărca în platforma de admitere documentele, în format *.pdf, *.jpeg/jpg sau *.png.

 

Dacă ai întrebări privind înscrierea online sau programele de masterat, trimite un e-mail la adresa facultății, astfel:

Înainte de a ne contacta, este recomandat să consulţi lista de întrebări şi răspunsuri privind admiterea la SNSPA, aici.

 

Pasul 2. Procesul de înscriere

Înscrierea online la masteratele SNSPA se realizează rapid. Respectă calendarul admiterii și finalizează la timp completarea profilului tău de candidat/ă.

Înscrierile online la concursul de admitere pentru programele de masterat de la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Facultatea de Management, Facultatea de Științe Politice și de la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană se desfășoară în perioada 5-18 septembrie 2023. Platforma de admitere se deschide pe 5 septembrie 2023, la ora 9:00 și se închide pe 18 septembrie 2023, la ora 14:00.

Accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți câte un cont de candidat pentru fiecare facultate la care vrei să te înscrii. Fiecare candidat poate alege mai multe facultăți și mai multe masterate pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA.

Asigură-te că ai încărcat și probele de concurs. În baza mediei de admitere obținute, se face clasificarea candidaților, pe care o vom afișa vineri, 22 septembrie 2023.

Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat. Achită online taxa de înscriere, direct din contul de candidat, sau încarcă dovada plății, dacă ai achitat taxa prin ordin de plată / internet banking. Odată taxa achitată, aceasta este valabilă pentru oricare dintre programele din oferta educațională, indiferent de facultatea aleasă. Nu uita! Absolvenţii SNSPA vor beneficia de scutirea de la plata taxei de înscriere la concursul de admitere la oricare dintre programele de masterat organizate de facultăţile din cadrul SNSPA.

Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, pe care le-ai scanat/fotografiat.

 

Pasul 3. Finalizarea înscrierii

După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii, la secțiunea Finalizare. Platforma te atenționează în cazul în care una sau mai multe secțiuni ale contului tău sunt incomplete și te îndrumă către acestea.

Nu poți finaliza înscrierea dacă există secțiuni incomplete. Previzualizează „Fișa de înscriere” pentru a te asigura că opțiunile, informațiile și documentele încărcate sunt corecte. Apasă butonul “Finalizează înscrierea”! numai după ce ești sigur că ai completat toate informațiile corect și ai făcut opțiunile dorite.

Atenție! După apăsarea butonului “Finalizează înscrierea”! nu mai poți face modificări.

După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.

 

 

Ce ar trebui să mai știi:

 • După finalizarea înscrierii, în contul tău, vei găsi fișa ta de înscriere, disponibilă pentru descărcare. Salvează și printează fișa! Vei avea nevoie de ea la înmatriculare.
 • Pe email, vei primi codul tău unic de înscriere, pentru fiecare cont de candidat/ă deschis pe platforma de admitere la masterat. Păstrează codul/codurile! Folosind aceste coduri, te vei regăsi pe listele publicate cu rezultatele admiterii.
 • Taxa de înscriere (80 de lei) este unică. Dovada achitării acesteia poate fi încărcată la secțiunea Taxă în celelalte conturi create pentru admiterea la toate structurile academice ale SNSPA.
 • Vineri, 22 septembrie 2023, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la masterat, precum și detaliile legate de înmatriculare.
 • După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, confirmă locul la programul de studii la care ai fost admis(ă).
Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget