Lect. univ. dr. Antonia Colibășanu, primul cercetător român distins cu bursa Templeton Fellowship și titlul de Senior Fellow la Foreign Policy Research Institute (SUA)

Lect. univ. dr. Antonia Colibășanu, cadru didactic la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA), se află printre cercetătorii care au primit calitatea și bursa Templeton Fellowship, pentru anul 2024, la Foreign Policy Research Institute din Statele Unite ale Americii, adăugând această calitate la cea de Senior Fellow la aceeași organizație de prestigiu, unde a fost nominalizată din 2023. Este singurul cercetător român care înglobează aceste două calități.

Antonia Colibășanu colaborează cu experți de prestigiu internațional în proiecte de cercetare ce vizează geopolitica și geoeconomia globală, fiind un membru activ al comunității de experți din Programul Eurasia al organizatiei.

 

Foreign Policy Research Institute are misiunea de a susține cercetarea în domeniul studiilor strategice și politicii externe, realizând analize de calitate care să contribuie, într-o manieră non-partizană, la rezolvarea provocărilor de securitate globale și de politică externă a SUA.

 

Lect. univ. dr. Antonia Colibășanu este analist geopolitic și coordonează la SNSPA programul de masterat “Politică și economie europeană”, din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană. Aici predă cursurile: Geopolitică și geoeconomie. Modele de guvernare, Diplomație economică internațională. Totodată, Antonia Colibasanu este Senior Geopolitical Analyst and Chief Operating Officer în cadrul echipei Geopolitical Futures, după ce a lucrat mai mult de 10 ani la agenția de analiză globală Stratfor, în diferite funcții, inclusiv partener pentru Europa și vicepreședinte al departamentului de marketing internațional.

 

Antonia Colibășanu lucrează în strânsă legătură cu George Friedman și Robert D. Kaplan, autori de geopolitică și relații internaționale cu renume mondial.

Antonia Colibășanu este doctor în afaceri și economie internațională, la Academia de Studii Economice, teza sa concentrându-se pe analiza riscului de țară și a proceselor de de luare a deciziilor în vederea investițiilor din cadrul companiilor transnaționale. De asemenea, deține o diplomă de master în managementul proiectelor internaționale. Este absolventă a Institutului Internațional pentru Politici și Economie de la Universitatea din Georgetown.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget