Conf. univ. dr. Arpad Todor, membru în cadrul Consiliului consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative

Conf. univ. dr. Arpad Todor, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a fost numit membru în cadrul Consiliului consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative.

 

Consiliului consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative este un organism independent care va desfășura activitatea pe lângă Secretariatul General al Guvernului.

 

Consiliului consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative are atribuții privind:

  • îmbunătățirea calității instrumentelor de prezentare și motivare a proiectelor de acte normative;
  • evaluarea metodologică a calității studiilor de impact și a rapoartelor privind implementarea
  • actelor normative elaborate la solicitarea Guvernului
  • identificarea priorităților de reformă în domeniul unei reglementări mai bune și al evaluării preliminare a impactului reglementărilor și sprijinirea Secretariatul General al Guvernului în activitatea de coordonare a implementării reglementarilor acestora la nivelul administrației publice centrale.

 

Arpad Todor va coordona evaluarea actelor normative in domeniile mediului, dezvoltării durabile si al afacerilor europene.

 

Conf. univ. dr. Arpad Todor este conducător de doctorat în cadrul SNSPA și coordonatorul masteratului Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă de la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), unde predă cursuri de politici publice de mediu, politici ale Uniunii Europene și metodologie. De asemenea, lucrează la Ministerul Afacerilor Externe în calitate de coordonator de politici publice în proiecte legate de afacerile europene, ajutor internațional și reziliență în fața dezinformării și amenințărilor hibride. Este doctor în științe politice și sociale la Institutul Universitar European și doctor în științe politice la SNSPA.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget