Bucharest Security Conference 2018

În perioada 28-29 septembrie 2018, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va organiza cea dea treia ediție a “Bucharest Security Conference”, una dintre cele mai mari conferinţe internaţionale pe teme de securitate şi apărare din România, care abordează evoluţiile recente în legătură cu agenda de securitate şi apărare pe frontiera Euro-Atlantică din Est.

Bucharest Security Conference 2018 va evidenția rolul României în regiune ca factor de stabilitate. Scopul acestei conferințe este de a intensifica dialogul și de a promova o înțelegere și o viziune împărtășite între toți aliații, cu privire la riscurile și amenințările cu care ne confruntăm.

Conferința pornește de la premisa că mediul de securitate al regiunii evoluează în contextul global actual.  Evenimentele cu impact la nivel internațional, cum ar fi intențiile și acțiunile Rusiei pe frontiera euro-atlantică în est, prezența avansată a Alianței, Brexit și noua Strategie de Securitate Națională din 2017 a SUA, demonstrează că avem de a face cu evoluții care pot schimba multe din caracteristicile situației de securitate din Europa Centrală și de Est. În acest context, Bucharest Security Conference” urmăreşte să promovze o dezbaterea aprofundată pe agenda de securitate şi apărare a Europei Centrale şi de Est, pentru a sprijini eforturile aliate de a răspunde amenințărilor recente.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi Cartierului General al NATO.

Conferința va reuni înalți oficiali implicați în procesul decizional, reprezentanți din mediul academic și experți, pentru a analiza şi dezbate teme relevante precum punerea în aplicare a deciziilor cheie din cadrul Summit-ul de la Varșovia și reuniunea de la Bruxelles (2018), evoluția relațiilor dintre Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, securitatea regională, rolul comunicării strategice în arhitectura de securitate Euro Atlantică, rezilienţa, războiul hibrid, securitatea Balcanilor de Vest, securitatea energetică, securitatea cibernetică.

Evenimentul se va desfăşura la Hotelul Athenee Palace Hilton şi cuprinde mai multe sesiuni de analiză și dezbatere. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

 

Persoană de contact pentru relația cu media – Simona Virci – simonavirci@gmail.com.

 

Pentru mai multe detalii și confirmarea participării, accesați site-ul www.securityconference.ro

Facebook Page: Bucharest Security Conference.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget