Cea de-a șaptea ediție a Conferinței Anuale Studențești a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA)

În perioada 24-25 noiembrie 2023, Facultatea de Științe Politice (SNSPA) organizează cea de-a șaptea ediție a Conferinței Anuale Studențești a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Conferința este deschisă tuturor studentelor și studenților, înmatriculați la programele de licență sau de masterat ale facultăților de științe politice, relații internaționale, sociologie, comunicare sau administrație publică din țară, interesați de activitatea de cercetare, care doresc să-și prezinte proiectele de cercetare sau rezultatele cercetărilor realizate (inclusiv cele din licență) și să primească feedback într-un cadru academic.

 

Lucrările și proiectele de cercetare pot viza orice temă din cadrul științelor politice și administrative, științelor comunicării, sociologiei, antropologiei, relațiilor internaționale și studiilor europene. Acestea trebuie să aibă aproximativ 7 – 12 pagini (font Times New Roman, spațiere 1.5), să conțină un rezumat de maximum 200 de cuvinte și 5 – 7 cuvinte cheie, respectând stilul de citare din Manualul Chicago pentru Științe Politice. Respectarea regulilor scrierii academice, inclusiv a celor referitoare la plagiat şi proprietate intelectuală, sunt obligatorii. Criteriile de selecție a lucrărilor sunt: coerența lucrării, claritatea conceptuală, originalitatea.

 

Lucrările vor fi prezentate de către studenții participanți în cadrul unor paneluri ce vor avea loc în cele două zile ale conferinței. Panelurile se vor organiza ulterior prin distribuirea lucrărilor în funcție de tematica abordată și gradul de convergență a acestora. În cadrul panelurilor studențești, vor oferi feedback membri ai Comitetului Științific al Conferinței, care va fi alcătuit din cadre didactice ale SNSPA.

 

Deadline-ul pentru trimiterea rezumatului este 13 noiembrie 2023, iar termenul pentru trimiterea textului integral al lucrării este 20 noiembrie 2023. Lucrările vor fi trimise la adresa conferinta.studenteasca@snspa.ro.

Participarea la conferință este gratuită, iar prezența la dezbaterile din cadrul panelurilor este liberă. Participanții din afara Bucureștiului vor beneficia de cazare gratuită.

La finalul conferinței, comitetul științific va oferi premii pentru locurile I – III (licență) și I – III (masterat), precum și premii pentru locurile I-III în cadrul segmentului dedicat proiectelor de cercetare. Articolele științifice premiate vor avea oportunități de publicare într-o secțiune specială a revistei Perspective Politice.

 

Pentru întrebări sau nelămuriri, vă rugăm să ne contactați:

– pe pagina de Facebook

– la adresa conferinta.studenteasca@snspa.ro.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget