Mind the Gap: Politica de Coeziune a UE ajută la creșterea calității vieții cetățenilor din România

Mind the Gap: Politica de Coeziune a UE ajută la creșterea calității vieții cetățenilor din România

În perioada aprilie 2019 – martie 2020, SNSPA derulează, cu sprijinul Comisiei Europene, proiectul Mind the Gap: Politica de Coeziune a UE ajută la creșterea calității vieții cetățenilor din România.

Obiectivul proiectului: Informarea și conștientizarea publicului cu privire la rezultatele și beneficiile concrete ale fondurilor europene și ale politicii de coeziune în România. Prin evidențierea unor proiecte și a unor rezultate concrete, SNSPA își propune să stimuleze o mai bună înțelegere a rolului pe care politica de coeziune îl are în dezvoltarea regiunilor și a comunităților locale, cu efect direct asupra creșterii calității vieții cetățenilor.

Public țintă: Cetățeni români, în special tineri (liceeni, studenți, reprezentanți ai societății civile etc.) din toate cele opt regiuni de dezvoltare.

Pentru a promova beneficiile politicii de coeziune, experții implicați vor crea și disemina conținut multimedia, vor iniția campanii în mediul online și la radio și vor organiza evenimente regionale (seminarii de informare).

Abordarea specifică acestui proiect nu este una generală și abstractă, orientată spre statistici, date macro și evidențierea obiectivelor tematice ale politicii de coeziume, ci este centrată pe aducerea în prim-plan a poveștilor de succes, a rezultatelor și beneficiilor concrete, direct observabile de către cetățeni și cu impact semnificativ asupra calității vieții acestora.

Facebook Pagelike Widget