KNOWMAN. Knowledge Management Training for KIBS SMEs

KNOWMAN. Knowledge Management Training for KIBS SMEs

KNOWMAN este un proiect Erasmus+ KA2 (Nr. 2021-1-EE01-KA220-VET-000032944) conceput pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în domeniul serviciilor de afaceri intensive în cunoștințe (KIBS) să dobândească competențe în domeniul managementului cunoștințelor. Proiectul a dezvoltat un cadru efficient pentru desfășurarea de sesiuni digitale de instruire și workshopuri în domeniul KM utilizând o abordare inovatoare, prin metode avansate de învățare interactivă. Impactul pe termen lung luat în considerare la nivel local, regional, național și european este creșterea competitivității grupului țintă: IMM-urile KIBS și antreprenorii, managerii și angajații acestora.

Pe parcursul proiectului s-a realizat un studiu complex la nivel european care a reliefat nivelul de înțelegere și implementare a managementului cunoștințelor (knowledge management) în companii mici și mijlocii de tip KIBS. Rezultatele acestui studiu sunt disponibile aici. Pe baza acestui studiu a fost propus un ghid de acțiune în domeniul knowledge management care să vizeze cele mai frecvente situații și bariere identificate. Ghidul este disponibil în limba engleză, dar și în limba română și celelalte limbi-partenere aici. Sunteți invitați să explorați platforma proiectului, care oferă numeroase informații și resurse utile pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine domeniul knowledge management.

Probabil că cel mai important rezultat al proiectului este platforma de e-training dezvoltată. Aceasta cuprinde cca 50 de knowledge pills (pastile educaționale sub formă video sau text) care explică cele mai importante concepte și procese asociate knowledge management, grupate pe nouă teme principale: managementul cunoștințelor în IMM-urile KIBS; cunoștințele și importanța lor; documentarea cunoștințelor; crearea, obținerea și păstrarea cunoștințelor; partajarea și transferul de cunoștințe; managementul cunoștințelor și managementul resurselor umane; riscurile legate de cunoștințe și modalitățile de a le gestiona; utilizarea cunoștințelor; alte subiecte legate de managementul cunoștințelor. Pentru mai multe detalii și pentru a începe explorarea acestei platforme în ritm propriu, puteți accesa linkul acesta.

Parteneri:

  • Universitatea de Tehnologie din Tallinn (Estonia) – coordonator de proiect
  • Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA (România)
  • Universitatea de Tehnologie din Gdańsk (Polonia)
  • Universitatea din Padova (Italia)
  • Camera de Comerț și Industrie a Estoniei (Estonia)
  • 4Experience (Polonia)

Perioada de implementare: noiembrie 2021 – noiembrie 2023

Pentru mai multe informații, contactați:

Alexandra Zbuchea,  alexandra.zbuchea@facultateademanagement.ro

Facebook Pagelike Widget