Fondul Social European+, Programul Educație și Ocupare, Cod MySmis 317798
Durata proiectului: 01.11.2024 – 31.10.2026
Buget total proiect: 4.821.106,99 RON
Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului: Îmbunătățirea calității programelor educaționale oferite de SNSPA prin activități interdisciplinare de practică orientate către dobândirea și consolidarea unor competențe profesionale și transversale relevante pentru cerințele pieței muncii, adaptate la dinamica acesteia și la provocările inovării și progresului tehnologic, pentru a contribui la creșterea angajabilității studenților.
Obiectivele specifice ale proiectului:
- Dezvoltarea, din perspectiva științelor sociale, de competențe antreprenoriale și digitale, în vederea adaptării la cerințele pieței muncii legate de mediu, climă, energie, economia circulară, bioeconomie și tranziție climatică, pentru un număr de 260 de studenți, în perioada 2024 – 2026.
- Îmbunătățirea inserției socio-profesionale pentru absolvenții SNSPA, prin asigurarea cadrului partenerial, informarea și consilierea și organizarea de stagii de practică pentru 260 de studenți în perioada 2024 – 2026.
- Dezvoltarea programelor educaționale oferite de SNSPA, în mod flexibil și corelat cu cerințele pieței muncii, în baza analizei tendințelor acesteia, pentru susținerea angajabilității absolvenților.
Rezultate asteptate:
- Rezultat major 1: 260 de studenți și studente SNSPA înmatriculați în programele de licență sau de masterat sprijiniți prin participarea la activitățile proiectului.
- Rezultat major 2. Minimum 221 de studenți și studente SNSPA înmatriculați în programele de licență sau de masterat sprijiniți prin participarea la activitățile proiectului care finalizează cu succes programul de stagii de practică.
- Rezultat complementar 1. 1 cadru strategic integrat de formare pentru 3 categorii de competențe (antreprenoriale, durabilitate și digitale).
- Rezultat complementar 2. 1 platformă de Internship Matching.
- Rezultat complementar 3. 5 propuneri de îmbunătățire a programelor de studii prin integrarea descriptorilor de competențe precum și a activităților modulare dezvoltate.
- Rezultat complementar 4: acorduri de colaborare cu partenerii, 2 programe de internship puse la dispoziția studenților de către potențialii angajatori după încheierea stagiului de practică, 1 manual de digitalizare a practicii în cadrul SNSPA.
Grup țintă: 260 de studenți înmatriculați la SNSPA, studii de licență sau masterale (ISCED 06 sau 07), cu vârsta între 18 și 35 de ani și cu domiciliul în regiunea București-Ilfov.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro.