Cinci aspecte ale comunicării crosculturale de luat în considerare într-un cadru universitar european

Un campus european interuniversitar este unul dintre pilonii CIVICA. Vorbim de un spațiu educațional cu multe componente in interacțiune, printre care rețele fizice și digitale pentru studenți, cercetători aflați la început de carieră, profesori și personalul din facultăți, programe și cursuri comune. Peste 50.000 de studenți din toată Europa fac parte din CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale.

În timpul activităților, pe de o parte, studenții interacționează cu colegii și profesorii și își îmbogățesc experiența lor culturală socială și europeană. Pe de altă parte, studenții și profesorii sunt reprezentanți ai diferitelor culturi în contact direct, interacțiune și comunicare. În conformitate cu valorile fundamentale ale CIVICA, cum ar fi angajamentul față de excelență și construirea de parteneriate durabile, dialogul eficient între reprezentanții diferitelor culturi este esențial și depinde de mai multe variabile.

Articolul prezinta cinci aspecte interculturale sau crosculturale de luat în considerare atunci când interacționăm într-o comunitate precum cea a Universității noastre europene.

Mai multe detalii, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter