CIVICA, consorțiul universitar din care face parte SNSPA, a fost selectat de Comisia Europeană pentru a deveni una dintre primele 17 universități-pilot europene

CIVICA consortiul european SNSPA

CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, a fost selectată de Comisia Europeană ca fiind una dintre universitățile europene pilot. Au fost depuse 48 de cereri, dintre care 17 au fost selectate și vor primi finanțare, așa cum a anunțat Comisia Europeană, miercuri, 26 iunie 2019.

Cele șapte universități de top în științe sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România și Suedia au primit anunțul cu entuziasm și sunt onorate de faptul că li se acordă posibilitatea de a crea prototipul universității de mâine. În acest sens, își vor îndeplini responsabilitatea civică față de generațiile europene viitoare, vor genera soluții inovatoare, inspirate de științele sociale și vor promova valorile civice europene, consolidând rolul Europei în lume.

 

CIVICA este consorțiul universitar european creat de Universitatea Bocconi (Italia), Universitatea Central Europeană (Ungaria), Institutul European Universitar (Organizație europeană interguvernamentală), Hertie School of Governance (Germania), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (România), Sciences Po (Franța) și Școala de Economie din Stockholm (Suedia) și va conecta 38.000 de studenți, 7.000 de cadre didactice și 3.000 de angajați din personalul administrativ într-un campus inter-universitar european, care va uni predarea cu învățarea, cercetarea cu inovația și societatea în ansamblul său, dincolo de granițele culturale, lingvistice și naționale. Din CIVICA va face parte și London School of Economics and Political Science, în calitate de partener asociat la multe nivele.

 

Comunicatul oficial transmis de universitățile din consorțiul CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget