Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia prof. univ. dr. arh. Zeno Bogdănescu

Comunitatea academică din SNSPA își exprimă regretul pentru dispariția prof. univ. dr. arh. Zeno Bogdănescu, fost rector al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. Este o grea pierdere pentru societatea românească.
Personalitate marcantă a lumii academice şi culturale româneşti şi internaţionale, Zeno Bogdănescu și-a dedicat întreaga viață celor două pasiuni: arhitectura și filmele de animație.

Absolvent al Institutului de Arhitectură “Ion Mincu” și al Institutului de Arta Teatrală si Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, Zeno Bogdănescu a fost unul dintre animatorii români de succes în anii ‘80-’90. Filmografia sa cuprinde pelicule realizate în tehnici diverse, de la tehnica obişnuită a desenului animat la grafica animată, de la pixilaţie, la animaţia de nisip. Începând cu anul 1995, Zeno Bogdănescu s-a consacrat în exclusivitate arhitecturii. Doctor în arhitectură şi urbanism, membru al Ordinului Arhitecţilor din România, membru al Uniunii Arhitectilor din Romania, Zeno Bogdănescu a câștigat numeroase concursuri naţionale de arhitectură şi sistematizare. Decan și, ulterior, rector, prof. univ. dr. arh. Zeno Bogdănescu a condus principala instituție universitară din București, dedicată formării specialiștilor în domeniul arhitecturii și urbanismului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe!

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter