Conferința „Alegeri europene 2024 – Inevitabila dezbatere: migrația și azilul”

Vineri, 26 aprilie 2024, Facultatea de Științe Politice (SNSPA) organizează conferința „Alegeri europene 2024 – Inevitabila dezbatere: migrația și azilul”. Evenimentul se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30A), parter, Sala Multifuncțională, începând cu ora 10:00.

 

Într-un context politic premergător alegerilor europene din 2024, marcat de dezbateri intense cu privire la politica Uniunii Europene în domeniul migrației și al azilului, vă propunem o dezbatere cu experți în domeniu și europarlamentari români din principalele grupuri politice pe ubicua temă a migrației și azilului, pornind de la următoarele întrebări: Ce face Uniunea Europeană corect în privința guvernării migrației și azilului? Care sunt diferitele viziuni de politici privind migrația ale europarlamentarilor români și ale experților în politici de migrație? Ce riscuri aduce perpetuarea unui sistem defectuos pentru drepturile migranților, dar și pentru competiția politică din statele membre?

 

Invitați:

  • Prof. univ. dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA
  • Nicolae Ștefănuță, Europarlamentar
  • Dragoș Tudorache, Europarlamentar
  • Pablo Zapata, Reprezentantul UNHCR în România
  • Simona Marin, Organizația Internațională pentru Migrație
  • Mălina Voicu, Organizația Internațională pentru Migrație
  • Niculae Cârcu, Consiliul Național Român pentru Refugiați
  • Prof. univ. dr. Remus Anghel, Facultatea de Științe Politice (SNSPA).

 

Moderator: Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice

 

Conferința este organizată de Masteratul “Dezvoltare Regională și Cooperare Internațională”, constituind totodată și evenimentul de lansare al Centrului pentru Studiul Dezvoltării Internaționale și Migrației, prin intermediul căruia Facultatea de Științe Politice dorește să promoveze cercetarea în aceste domenii, în vederea aducerii unei contribuții semnificative la înțelegerea profundă a provocărilor existente și identificarea unor soluții inovatoare și durabile.

 

Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completați acest formular online.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget