Conferința internațională de încheiere a rețelei academice Jean Monnet “OpenEUDebate”

În perioada 27-28 iunie 2022, Centrul de Studii Europene din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) organizează, la București, conferința internațională “Found in translation. What’s next for the future of Europe?”, eveniment care va marca finalul activităților din cadrul rețelei Jean Monnet “OpenEUDebate”.

La conferință vor participa principalii parteneri din rețeaua transnațională, inclusiv cadre didactice din mediul universitar, experți în politici europene, jurnaliști și studenți.

Programul conferinței internaționale “Found in translation. What’s next for the future of Europe?” poate fi consultat aici.

 

În prima zi a conferinței, luni, 27 iunie, de la ora 18:00, va avea loc o dezbatere, ce va reuni reprezentanți ai mediului academic și cultural. Invitați speciali: Magda Cârneci, poet, critic de artă și publicist român, și Luis Bouza Garcia, profesor de științe politice la Universidad Autónoma de Madrid, membru al rețelei Jean Monnet „OpenEUdebate”. Evenimentul, co-organizat de PEN România, este găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române. Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Înscrierea la eveniment se face prin completarea acestui formular online.

 

În deschiderea evenimentului de marți, 28 iunie, va avea loc discursul inaugural al prof. univ. dr. Francisco Aldecoa Luzárraga, Președinte European Movement și Doctor Honoris Causa al SNSPA, urmat de o discuție cu reprezentanți ai rețelei academice. Discuția va fi moderată de prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, Președintele Senatului SNSPA și membru al rețelei „OpenEUDebate”.

Sesiunea de după-amiază va fi dedicată prezentării și dezbaterii celor mai presante teme ale momentului. Cu acest prilej, membri ai spațiului academic din România și din străinătate, experți în politici publice europene și reprezentanți ai mediului diplomatic românesc vor prezenta și discuta cu publicul prezent subiecte precum: redresarea economică post-pandemie, securitatea granițelor UE, tendințele iliberale din statele Europei Centrale și de Est, parcursul european al României în cei 15 ani de la aderarea la UE sau criza migrației determinată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Conferința se va încheia cu o dezbatere referitoare la aspirațiile geopolitice ale Europei și noul rol al Europei de Sud-Est în acest proces. Vor participa la dezbatere: prof. univ. dr. Claudia Wiesner (Fulda University of Applied Sciences, Germania), conf. univ. dr. Miruna Butnaru Troncotă (SNSPA) și conf. univ. dr. Hatidza Jahic (Universitatea din Sarajevo, Bosnia și Herțegovina).

Evenimentul din cea de-a doua zi se va desfășura în Sala Mare a Teatrului Apollo 111 (Strada Ion Brezoianu 23, sector 1). Participarea este deschisă publicului interesat. Accesul în sală se face numai în baza înscrierii cu ajutorul acestui formular online.

 

Despre proiect:
“OpenEUDebate” este o rețea academică Jean Monnet, care reunește patru instituții academice prestigioase din Spania (Universidad Autónoma de Madrid), Belgia (Université Libre de Bruxelles, Vrije Universiteit Brussel) și România (Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative) și experți în politicile UE (Agenda Pública), cofinanțată de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a UE (EACEA).
Mai multe detalii, pe www.openeudebate.eu

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter