Conferința Internațională de Metode Vizuale la SNSPA

Organizată o data la doi ani, conferința Internațională de Metode Vizuale (IVMC) reunește peste 200 de cercetători din mediul academic și practicieni interesați de această problematică. După trei ediții găzduite de universități de top din UK (2009, 2011, 2015), conferința a ajuns în Noua Zeelandă (2013) și Singapore (2017), iar ediția din 2019 va aduce evenimentul în Europa de Est, în România.

Tema celei de-a VI a ediții a conferinței, Designing the Visual Plot – Big Images of Small Stories, permite atât celor din mediul academic, cât și practicienilor din industriile creative să interacționeze și să dezbată aspecte și practici de interes din zona culturii vizuale. În afara direcțiilor tematice principale prezente deja din edițiile anterioare – Metode vizuale și narative, Metodologii vizuale digitale, Știință și tehnologie în metode vizuale, Metode vizuale în predare și învățare, Storytelling digital, IVMC6 aduce în discuție și componenta vizuală a ”micilor povești” – les petit histoires, spuse prin imagini, logo-uri, spot-uri publicitare, fotografii, vloguri, infografice, GIF-uri, videoclipuri muzicale, povești digitale, schițe, documentare, caricaturi, jocuri sau emoticoane.

Găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) la sediul central din Bulevardul Expoziției 30A, în perioada 16-19 iulie 2019, conferința propune, pe lângă prezentările și dezbaterile academice, o serie de workshop-uri ale practicienilor și evenimente socio-culturale de interes pentru această comunitate (i.e. expoziții, spectacole, walking workshop-uri etc.) care să surprindă natura interdisciplinară a culturii și metodelor vizuale.

 

Mai multe detalii:

http://www.visualmethods.info/

CfP deadline: 24 februarie 2019

Event Facebook Page: https://www.facebook.com/ivmc6bucharest

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter