Conferinţa internaţională „Neuropsihologia şi tulburările de limbaj”

În perioada 17 – 18 noiembrie 2018, Facultatea de Ştiinţe Politice, Specializarea Psihologie (SNSPA) găzduieşte conferinţa internaţională „Neuropsihologia şi tulburările de limbaj”. Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), etajul 1, amfiteatrul 2.

Conferința se adresează:
• psihologilor cu drept de liberă practică, în specialităţile: psihologie clinică, psihologie educaţională, consiliere psihologică, psihoterapie, psihopedagogie specială
• consilierilor şcolari, logopezilor şi cadrelor didactice
• studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor în domeniul psihologiei
• părinţilor
• reprezentanţilor asociaţiilor non-guvernamentale de profil.

 

Invitați:

Dr. Elad Vashdi (Centrul Yael, Israel)este creatorul Metodei VML – Verbal Motor Learning, bazată pe principii interdisciplinare şi practicată cu succes în Israel, Autralia, SUA, Polonia şi Slovenia. Metoda VML se bazează pe principiile învăţării motorii, folosind tehnici manuale pentru controlul oral-motor, reglarea respiraţiei, desensibilizare orală, pronunţia vocalelor, consoanelor, silabelor şi cuvintelor. Metoda vine în sprijinul copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autismului, cunoscut fiind faptul că apraxia verbală afectează aproximativ 65% dintre copiii cu autism, impunând un anumit tip de terapie care nu face parte din programul standard de analiză comportamentală aplicată.

Dr. Zsóka Sipos (Institutul Meixner, Budapesta) este logoped de peste 20 de ani, actualmente specialist în recuperarea dislexo-disgrafiei în cadrul institutului Meixner din Budapesta. În calitate de specialist acreditat în metoda meixneriană, dr. Zsóka Sipos a contribuit la îmbunătăţirea metodei prin studii ştiinţifice şi elaborarea de materiale didactice şi instrumente metodologice care să vină în sprijinul specialiştilor din domeniu.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Psihologie şi Şiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, în parteneriat cu Departamentul de Sociologie, Facultatea de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Administrative şi Politice (SNSPA), Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică, Universitatea din Piteşti, Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Institutul Român de Psihologie, Asociaţia Română de Psihopedagogie Aplicată.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget