Conferința regională de diseminare a rezultatelor proiectului Strategy CCUS

Luni, 11 aprilie 2022, începând cu ora 12:00, GeoEcoMar și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează conferința online de diseminare la nivel regional a rezultatelor proiectului Strategy CCUS, un proiect finanţat de Comisia Europeană în cadrul competiției Horizon 2020 și implementat în perioada 2019-2022.

Într-o abordare multidisciplinară, proiectul vizează dezvoltarea tehnologiilor de captare, utilizare şi depozitare a dioxidului de carbon industrial (Carbon Capture, Utilisation and Storage, CCUS), un ansamblu de tehnologii proiectate pentru reducerea încălzirii globale și tranziţia către obiectivele europene de emisii zero de carbon.

Coordonat de centrul de cercetare BRGM din Franţa, proiectul a combinat experienţa partenerilor din cercetare şi industrie din zece ţări europene, aducând în prim plan scenariile CCUS şi rezultatele evaluării acestora din punct de vedere tehnic şi socio-economic pentru fiecare regiune din cele opt regiuni europene considerate: https://www.strategyccus.eu/.

Evenimentul, coordonat de dr. Constantin Sava şi dr. Alexandra Dudu, din partea GeoEcoMar, și de prof. univ. dr. Diana-Maria Cismaru, din partea SNSPA, va reuni experți din domeniul geologiei, industriei, cercetării academice, precum şi reprezentanți ai societății civile și ai comunităților locale.

După prezentarea sintetică a proiectului și a scenariilor de implementare a tehnologiilor CCUS în România, prof. univ. dr. Diana-Maria Cismaru va prezenta rezultatele cercetării privind percepţia la nivel public a factorilor critici în adoptarea CCUS, precum și considerente pentru construirea comunicării strategice în cazul CCUS. În continuare, vor fi prezentate și punctele de vedere ale unor stakeholderi importanți din domeniul industrial și instituțional.

Evenimentul se va încheia cu o secțiune interactivă prin care se vor colecta opiniile tuturor participanților față de perspectivele de evoluție în domeniul CCUS.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter