Decanul Facultăţii de Administraţie Publică (SNSPA), conf. univ. dr. Diana Iancu, a câștigat un nou mandat în Grupul de experţi al Consiliului Europei dedicat Cartei Europene a Autonomiei locale

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a obținut o nouă recunoaştere academică la nivel internațional prin realegerea conf. univ. dr. Diana Iancu, decanul Facultății de Administrație Publică, ca membru cu drepturi depline în Grupul independent de experți al Consiliului Europei, dedicat Cartei Europene a Autonomiei locale.

 

Carta europeană a autonomiei locale este primul tratat internațional cu caracter obligatoriu care garantează drepturile comunităților și al autorităților lor alese. A fost deschisă spre semnare Statelor membre ale Consiliului Europei la 15 octombrie 1985 și a intrat în vigoare la 1 septembrie 1988.

 

La începutul acestui an, conf. univ. dr. Diana Camelia Iancu a încheiat primul mandat, obținut în anul 2018.

 

În prezent, conf. univ. dr. Diana Iancu este membru al Comisiei internaționale pentru acreditarea educației și formării în administrația publică, manager instituțional CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, din partea SNSPA, și senior fellow în cadrul Asociației Internaționale a Universităților (IAU).

 

Corpul profesoral al SNSPA, o sursă de prestigiu pentru instituţie, include experți de renume național și internațional. SNSPA este un formator de elită, oferind programe academice, know how și resurse umane în aria științelor guvernării, contribuind astfel la dezvoltarea și pregătirea viitorilor lideri și profesioniști în științe administrative, științe ale comunicării, științe politice, relații internaționale și management.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget