Fiscalitatea în Uniunea Europeană – o discuție cu partidele politice

Vineri, 15 februarie 2019, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prin Facultatea de Management, organizează o masă rotundă pe tema fiscalității în Uniunea Europeană. Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30A), etajul 8, Sala Senatului, începând cu ora 10:00. Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment, până joi, 14 februarie 2019, completând acest formular.

Specialiştii în economie şi în afaceri europene din majoritatea partidelor politice din România se vor reuni pentru a dezbate propunerea oficială a Comisiei Europene de a crea un nou mecanism care să stea la baza deciziilor fiscale în statele membre UE.

Conform acestei propuneri, pentru adoptarea unor măsuri în domeniul fiscal la nivel UE, nu va mai fi necesară unanimitatea în Consiliul UE, decizia fiind luată de majoritatea calificată, reprezentând minimum 55 % dintre statele membre UE. În cazul adoptării, vom asista la o schimbare fundamentală în funcționarea blocului comunitar atât din punct de vedere economic, cât și politic.

În cadrul mesei rotunde, specialiştii vor dezbate care sunt vor fi urmările unei astfel de decizii la nivel UE, cât de dezirabilă este o cedare suplimentară de suveranitate din partea statelor membre, modul în care politicile fiscale naționale vor fi afectate de această propunere a Comisiei Europene, implicațiile unor modificări fiscale luate la nivel european, printre care şi taxarea pe cifra de afaceri a economiei digitale.

Agenda mesei rotunde

10:00 – Cuvânt introductiv din partea organizatorului: Prof. univ. dr. Remus Pricopie – Rectorul SNSPA

10:10 – Ioana Petrescu – PRO România, fost Ministru de Finanțe (confirmat)

10:20 – Victor Negrescu – PSD, fost ministru-delegat pentru afaceri europene, fost europarlamentar (confirmat)

10:30 – Florin Cîțu – PNL, membru în comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară si piața de capital si în comisia pentru afaceri europene (confirmat)

10:40 – Ion Cupă – ALDE, secretar în comisia pentru politică economică, reformă și privatizare

10:50 – Andrei Caramitru – USR, consilierul președintelui USR pe probleme legate de programul de guvernare al partidului (confirmat)

11:00 – Dragoș Pîslaru – PLUS, fost ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (confirmat)

11:10 – Discuție între participanții mesei rotunde moderată de conf. univ. dr. Florina Pînzaru – Decanul Facultății de Management (SNSPA)

11:40 – Întrebări din audiență

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget