Florin Georgescu, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Joi, 21 noiembrie 2013, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României.
Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfăşura în Aula „Costin Murgescu” a Institutului Bancar Român (Intrarea A, Str. Negru Vodă, nr.3, sector 3), începând cu ora 11.00.

Prof. univ. dr. Florin Georgescu este o personalitate publică de excepţie, prezentă în ultimii 20 de ani în actul de guvernare a ţării, în sfera legislativă şi în mediul internaţional.

Născut în 1953, la Bucureşti, Florin Georgescu a absolvit Facultatea de Finanțe-Contabilitate, din cadrul Academiei de Studii Economice (1976) şi a devenit doctor în finanțe, circulație bănească și credit, tot la ASE, în 1989. Pregătirea de specialitate a fost continuată în SUA, la Henry Block School of Bussiness and Public Administration a University of Missouri Kansas City, în 1991-1992, ca bursier Alexander Hamilton, în programul Fulbright, cu un stagiu de cercetare ştiinţifică privind managementul financiar-bancar în condiţiile economiei de piaţă, şi în Elveţia, în 2004, urmând stagiul de la Institutul Internațional pentru Dezvoltarea Managementului de la Lausanne.

Cu o carieră didactică completă în Academia de Studii Economice, debutând ca asistent universitar (1977) şi ajungând profesor universitar (1999) și conducător de doctorat în domeniul Finanțelor (din 2002), cu o activitatea științifică materializată în lucrările publicate ca autor sau coautor şi peste 350 de studii în revistele de specialitate, Florin Georgescu este un reper în comunitatea profesioniștilor, în domeniul academic, în Ministerul de Finanțe sau în breasla auditorilor financiari.

Vice-prim ministru și ministru de finanțe în două rânduri, membru al Parlamentului României și vicepreședinte și apoi președinte al Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaților în două legislaturi (1996-2004), Florin Georgescu este, din 2004, Prim-viceguvernator al BNR.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget