Prof. univ. dr. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, premiat de Academia Română pentru cartea “Capitalul în România postcomunistă”

Prof. univ. dr. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Doctor Honoris Causa al SNSPA, a primit din partea Academiei Române premiul “Petre S. Aurelian” pentru lucrarea “Capitalul în România postcomunistă”, cu ocazia premierii celor mai reprezentative creații științifice ale anului 2018.

Lucrarea, apărută sub egida Editurii Academiei Române în anul 2018, tratează conceptul și modul de formare a capitalului în România postcomunistă.

„Capitalul in Romania postcomunista reprezinta un studiu important, care ne va largi intelegerea referitoare la formarea, dupa comunism, a capitalului in economia de piata din Europa de Est. Domnul Georgescu a realizat o munca remarcabila, prin strangerea unei cantitati imense de date statistice privind capitalul si veniturile in Romania postcomunista si a efectuat o analiza de tip expert riguroasa. In consecinta, ni se ofera serii macroeconomice detaliate, care creaza o imagine completa asupra metamorfozarii capitalului in perioada critica a istoriei recente a Romaniei, caracterizata prin tranzitie si privatizare, deschidere internationala si aderarea la UE. Cartea merge dincolo de aceasta contributie impresionanta si ofera o analiza detaliata a modelelor economice , furnizand recomandari concrete de politici”.

Dr. Filip Novokmet, Cercetator stiintific, World Inequality Database si World Inequality Laboratory

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget