“Fotbalul, cel mai important fleac din lume”- conferință organizată de masteratul “Antropologie”

Luni, 22 aprilie 2024, Facultatea de Ştiinţe Politice (SNSPA), prin masteratul Antropologie, organizează conferința “Fotbalul, cel mai important fleac din lume”. Evenimentul va fi susținut de antropologul francez Christian Bromberger și se va desfășura la Cinema Muzeul Ţăranului.

 

Christian Bromberger este antropolog, profesor emerit al Universității Aix-Marseille din Franța. Christian Bromberger este unul dintre pionierii antropologiei fotbalului, etnografia sa de referință desfășurându-se între anii ’80-’90, printre suporterii celor de la Olympique Marseille, Juventus Torino și SSC Napoli. De atunci, cercetătorul a dedicat o bună parte a carierei academice dimensiunilor sociale ale fotbalului.

 

Prin conferința “Fotbalul, cel mai important fleac din lume”, Christian Bromberger ne va deschide calea spre noi forme de înțelegere a jocului, a practicanților și a suporterilor săi, cee ace ne vapermite să îi descoperim pe cei printre care trăim.

 

Evenimentul se va desfășura în limba franceză și va fi tradus în limba română. Accesul este gratuit, pe bază de rezervare a locului aici.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget