Hillel Isaac Steiner, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Marţi, 30 octombrie 2018, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa domnului Hillel Isaac Steiner, profesor de teorie politică la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), Etajul 8, Sala 804, începând cu ora 11:00. Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment, până luni, 29 octombrie 2018, completând acest formular online.

Profesorul Hillel Steiner are o carieră universitară internațională. De-a lungul vieții sale, profesorul Steiner a fost invitat să conferențieze în toate colțurile lumii – de la New York la Auckland, de la Unviersitatea Cambridge la Universitatea Ritsumeikan din Tokio. În cea mai mare parte a carierei sale a activat în calitate de profesor de teorie politică la Universitatea din Manchester, UK. În ultimii ani a fost profesor invitat, fiindu-i oferite Fellowships de cercetare, la Universitatea din Arizona, Universitatea Goethe din Frankfurt, Universitatea Martin Luther din Wittenberg.

Cartea sa, An Essay on Rights (Un eseu despre drepturi) a fost aclamată și premiată cu premiul WJM Mackenzie Book Prize (1994). În 1996, Asociația Britanică de Studii Politice i-a acordat premiul său pentru cea mai bună carte de teorie politică. Traducerea cărții în limba japoneză a fost publicată în 2016. Versiunea revizuită a acestei cărți este sub tipar la Clarendon Press, Oxford.

Temele de reflecție predilecte ale profesorului Steiner sunt: libertatea, dreptatea social, proprietatea privată, exploatarea, venitul de bază universal.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget