Joseph E. Stiglitz, în direct cu comunitatea SNSPA

Joi, 12 decembrie 2019, Centrul Regional Scholas Occurrentes din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) invită comunitatea SNSPA să participe la un dialog cu Joseph E. Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie, în cadrul unei transmisiuni live, desfășurată în intervalul orar 19:00 – 20:00.

Întâlnirea din luna decembrie este organizată în cadrul proiectului “A new education for a new economy”, inițiat în anul 2018 de Rețeaua Catedrelor Scholas și Institute for New Economic Thinking, prezidat de economistul Robert Johnson și care se bucură de expertiza lui Joseph E. Stiglitz. În cadrul întâlnirii online, universitățile interconectate vor facilita conversația cu Joseph Stiglitz, pe baza unor întrebări, la pregătirea cărora vă invităm să participați. Tema pricipală a discuției va fi reproiectarea conținutului curricular pentru predarea economiei și administrării afacerilor. În elaborarea întrebărilor, vă recomandăm să reflectați cu privire la criteriile care pot produce această transformare:
• La nivelul ființei umane, sensului vieții și al valorilor.
• La nivelul fundamentelor economiei.
• La nivelul instrumentării procesului de transformare a predării și învățării în cadrul universităților.

Întrebările (redactate în limba engleză) pot fi trimise până pe 20 noiembrie 2019, completând formularul disponibil aici. Din întrebările primite, echipa Centrului Regional Scholas Occurrentes din cadrul SNSPA le va selecta pe cele mai importante, criteriul principal de selecție fiind relevanța acestora pentru contextul local. Având în vedere importanța evenimentului și numărul limitat de locuri, vă rugăm să confirmați prezența, prin completarea formularului, până pe 5 decembrie 2019 și să aveți în vedere că evenimentul se va desfășura în limba engleză. Mai multe detalii legate de eveniment vor fi transmise participanților în timp util.

Catedrele Scholas sunt puncte de reflecție conectate într-o rețea, în cadrul cărora subiecții (profesori/profesoare, cercetători/cercetătoare, studenți/studente) se dezvoltă prin întâlnirea cu ceilalți, având la bază legăturile stabilite între universități, școli și proiecte ale Scholas Social. În prezent, programul reunește o rețea de 100 de universități și 35 de observatori, inclusiv Centrul Regional Scholas Occurrentes din cadrul SNSPA, coordonat de prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget