Kapuscinski Development Lecture la SNSPA

Luni, 2 octombrie 2023, Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vă invită la prelegerea susținută de Mary Kaldor, Profesoară Emerită la The London School of Economics and Political Science. Evenimentul este organizat în cadrul prestigioasei serii de prelegeri Kapuscinski Development Lectures.

 

Prof. Mary Kaldor este specialistă în domeniile securității umane, coflictelor, guvernaței globale și societății civile. Printre cărțile scrise, esențiale în domeniile amintite, remarcăm: “New and Old Wars: Organised Violence in a Global Era” (a treia ediție, 2012), “Human security: reflections on globalization and intervention” (2007), “Global Civil Society: An Answer to War” (2002), “International Law and New Wars” (împreună cu Christine Chinkin, 2017) și “Global Security Cultures” (2018). La SNSPA, Mary Kaldor va discuta despre implicațiile războiului din Ucraina asupra securității umane la nivel regional și global.

 

Evenimentul se va desfășura la sediul universității (Bd. Expoziției 30A), parter, Sala Multifuncțională, de la ora 12:00. Pentru a participa la conferință, vă rugăm să completați un formular online, disponibil aici.

 

Agenda:

Welcome Speeches

  • Prof. univ. dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA
  • Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, Decanul Facultății de Științe Politice (SNSPA)
  • Oana Maria Rebedea, Team Leader, Regional Bureau for Europe and CIS, UNDP
  • Mara Roman, Șef adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România

Lecture: Prof. Mary Kaldor, The London School of Economics and Political Science

Q&A Session

Moderator: Lect. univ. dr. Claudiu Crăciun, Facultatea de Științe Politice (SNSPA)

 

Seria de prelegeri ce poartă numele lui Ryszard Kapuscinski este organizată de Comisia Europeană, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și universitățile partenere. Această serie de prelegeri oferă studenților și cercetătorilor o oportunitate fără precedent de a învăța și de a discuta despre probleme de dezvoltare precum schimbările climatice, drepturile omului, eficacitatea ajutorului, relațiile Europa-Africa, obiectivele de dezvoltare durabilă, și alte subiecte relevante.

 

Prelegerile onorează numele lui Ryszard Kapuscinski, un jurnalist și scriitor polonez ale cărui cărți au fost traduse în multe limbi, și pentru care a fost adesea numit „Cronicarul Lumii a Treia” sau „Vocea săracilor”.  Faimoasele sale reportaje și cărți descriu țări în curs de dezvoltare de pe toate continentele, printre care amintim: „Împăratul” despre Etiopia, „Șahinșah” despre Iran, „Umbra soarelui” despre Africa, „O altă zi a vieții” despre Angola și „Imperium” despre Uniunea Sovietică.

 

Din anul 2009 până în prezent, cele 140 de prelegeri organizate au adunat peste 50.000 de participanți. Mai multe informații despre „Prelegerile Kapuscinski” și evenimentele planificate, aici.

 

Proiectul este o inițiativă comună a Comisiei Europene, a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget