La mulți ani profesorului Teodor Meleșcanu!

Cu ocazia aniversării a 80 de ani, miercuri, 10 martie 2021, comunitatea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) îl celebrează pe prof. univ. dr. Teodor Meleșcanu, una dintre cele mai importante personalităţi ale diplomaţiei româneşti, un înalt demnitar, distins profesor al SNSPA și al Universităţii din Bucureşti.

Istoria SNSPA este strâns legată de profesorul Teodor Meleșcanu, după cum viața profesorului Teodor Meleșcanu este la fel de strâns legată de istoria SNSPA. Din dorinţa de a dezvolta o adevarată şcoală naţională, la standarde de calitate internaţională, Teodor Meleșcanu a fost alături de SNSPA, din primii ani de la înființarea universității, și până astăzi, în calitate de profesor, oferindu-le studenților pe care îi îndrumă un parcurs profesional, ambiţie şi experienţa a peste 50 de ani de carieră diplomatică.

“Profesorul Meleșcanu și-a dedicat eforturile formării generațiilor de studenți, care sunt astăzi diplomați de carieră, specialiști care au participat la realizarea și implementarea strategiei de integrare a României în structurile europene şi euro-atlantice, cadre didactice în învățământul superior, profesioniști în serviciul public, în ministere și agenții guvernamentale. Astăzi nu sărbătorim vârsta domnului profesor Meleșcanu, ci puterea de a se bucura de viață, tinerețea spiritului său, faptul că a fost și va fi mereu același om, dedicat românilor, un lider cu un fin simț al umorului, un idealist, neobosit să caute soluţii pentru noi toți.”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Secăreș, rectorul fondator al SNSPA.

De-a lungul anilor, Teodor Meleșcanu a reușit să păstreze echilibrul între cariera diplomatică, academică și cea de om politic. Cu perseverență, conștiinciozitate și multă putere de muncă, Teodor Meleșcanu a parcurs toate treptele ierarhice universitare, a obţinut recunoaștere în cancelariile lumii, într-un domeniu delicat şi elitist ca cel al diplomației, și a fost prezent, în ultimii 30 de ani, în politica românească, în actul de guvernare a țării, în sfera legislativă și, de asemenea, în spațiul relațiilor internaționale, unde a reprezentat România.

“Misiunea domnului profesor Meleșcanu a îmbrăcat anumite virtuți, cum sunt înțelepciunea, profesionalismul, responsabilitatea, curajul, puse în slujba statului român, valori pe care le cultivă SNSPA, ca Școală de Guvernare”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Îi urăm „La mulţi ani!”, sănătate, o viaţă lungă şi activă, cu cât mai multe împliniri.

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter