Webinar pentru studenții și absolvenții SNSPA: “New prospects for Japan-Europe cooperation in the context of recent global changes”

Institutul Național de Administrație (INA) organizează în colaborare cu Institutul Național de Politici Publice din Japonia (GRIPS) webinarul “New prospects for Japan-Europe cooperation in the context of recent global changes“, marți, 11 octombrie 2022, orele 09:30-11:00.

Webinarul va fi moderat de către domnul lect. univ. dr. Alexandru-Mihai GHIGIU, președinte INA, și va avea ca speakeri pe doamna prof. dr. Yoko IWAMA, profesor la GRIPS, și pe domnul prof. univ. dr. Silviu ROGOBETE, profesor la Universitatea de Vest din Timișoara.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză și se adresează personalului din administrația publică specializat în relații internaționale, politica externă, dezvoltare economică și probleme de securitate, precum și cercetătorilor și studenților din mediul universitar ce participă în cadrul programelor de afaceri europene și cooperare.

Prof. dr. Yoko IWAMA este profesor la Institutul Național de Politici Publice din Japonia (GRIPS) și director al Programului de securitate și strategie (SSP) din cadrul Institutului. A absolvit Universitatea din Kyoto unde a obținut titlul de doctor în drept. După ce a lucrat ca asistent special al Ambasadei Japoniei în Germania în perioada 1998–2000, s-a alăturat GRIPS în anul 2000 ca profesor în domenii precum: securitate internațională, istorie diplomatică europeană și strategie nucleară. Este autor al unor publicații importante în domeniul politicii externe și al dezvoltării NATO.

Prof. univ. dr. Silviu ROGOBETE este profesor la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și director al Școlii Doctorale de Filosofie, Sociologie și Științe Politice, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A obținut titlul de doctor în antropologie teologică și filosofică la Universitatea Brunel din Marea Britanie. Este fost consul general al României în Africa de Sud și autor a numeroase cărți și articole științifice în domenii precum: drepturile omului, promovarea valorilor democratice, diversitate etnică și religioasă și politică externă.

Pentru acest eveniment sunt disponibile 50 de locuri. Înscrieri, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget