Prin organizarea Summitului B9 la București, România a reconfirmat opțiunea sa pentru dialog, echilibru şi stabilitate în regiune

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) salută buna organizare a Summitului B9 și subliniază importanța acestui eveniment diplomatic pentru întărirea cooperării regionale și pentru reafirmarea unității transatlantice.

Formatul București 9 a reconfirmat rolul de lider regional al României, factor activ de stabilitate regională și promotor al dialogului și cooperării de natură să asigure securitatea pe flancul Estic al NATO. Declarația comună a șefilor de stat din Formatul B9 constituie o reiterare a angajamentelor asumate în cadrul NATO, o contribuție semnificativă la securitatea euro-atlantică și un semnal clar al unității și cooperării în vederea creșterii rezilienței în faţa provocărilor actuale de securitate.

În egală măsură, Summitul B9 s-a dovedit a fi un moment important al relației transatlantice, în special în ceea ce privește angajamentul SUA pentru securitatea europeană, dar și statutul României de partener strategic al SUA în flancul Estic al NATO.

Un eveniment de o asemenea anvergură, la care au participat zece șefi de stat, inclusiv Președintele SUA și secretarul general NATO, este rodul unor eforturi politice și diplomatice de lungă durată și demonstrează încrederea și respectul reciproc, al participanților, în demersurile comune pentru a asigura un climat de securitate și cooperare în regiune.

SNSPA salută demersurile celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, subliniind că lucrurile mari se întâmplă prin efortul conjugat al celor care înțeleg menirea datoriei publice.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter