Protocol pentru promovarea campaniei „HeForShe” în rândul tinerilor din România

Joi, 10 mai 2018, începând cu ora 11:00, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va găzdui ceremonia de semnare a protocolului de colaborare dintre Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Asociația Tineretul ONU din România, partener oficial al universității. Parteneriatul dintre cele două entități se va axa pe promovarea campaniei „HeForShe” în rândul tinerilor din România.

La eveniment, vor participa:

Grațiela Drăghici, Secretar de Stat, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați
Remus Munteanu, Secretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului
Lilla Boglarka Debelka, Secretar de Stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Remus Pricopie, Rectorul SNSPA
Mircea Naidin, Consilier Diplomatic, DONUISF – MAE
Valentin-Nicolae Florea, Secretar-General UN Youth Romania

De asemenea, vor mai fi prezenți în sală, pe lângă alți reprezentanți ai ANES și membri ai Asociației Tineretul ONU din România următoarele persoane:

– Paula Pârvănescu, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
– Oana-Elena Pintilie, Secretar de Stat, SGG
– Mohamed Ketata, Director regional pentru Europa Centrală și Orientală al AUF
– Ana Maria Boghean, Coordonator Adjunct PIRJEF – OIF
– Andreea Seucan, Secretar II, DONUISF – MAE

Campania „HeForShe” reprezintă o mișcare de solidaritate dezvoltată de UN Women (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women) pentru promovarea acțiunilor în favoarea egalității de gen și a combaterii violenței împotriva femeilor. Acest demers are drept scop implicarea bărbaților, ca militanți și promotori ai acestor principii, în adoptarea unei abordări pro-active și a unei atitudini ferm angajată în implementarea și respectarea egalității de șanse dintre femei și bărbați.
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a implicat în campania „HeForShe” încă de la debutul acesteia, în anul 2015, fiind unul dintre cei 10 șefi de stat/guvern asociați acestei mișcări. Șeful statului român a subliniat angajamentul ferm al României în lupta pentru implementarea globală a drepturilor omului, inclusiv prin aplicarea tuturor instrumentelor juridice pentru eliminarea discriminării de gen.
Ceremonia de semnare a protocolului de colaborare se înscrie în cadrul Săptămânii Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, perioadă în care vor fi organizate o serie de evenimente dedicate egalității de șanse, în conformitate și cu Obiectivul de Dezvoltare Durabilă Nr. 5 – Egalitatea de Gen – al Agendei 2030.
Asociația Tineretul ONU din România este o organizație non-guvernamentală națională de tineret ce are drept scop promovarea și susținerea valorilor și activităților Organizației Națiunilor Unite în rândul tineretului român, a societății românești și în cadrul comunității internaționale. Încă de la înființarea din anul 2009, organizația este partener oficial al Ministerului Afacerilor Externe cu care colaborează în vederea promovării agendei ONU în România. Proiectul principal al UN Youth Romania este Conferința BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations), cea mai importantă simulare academică din România a activității ONU, care a ajuns în acest an la cea de-a X-a ediție. Proiectul se desfășoară la finalul lunii martie a fiecărui an cu sprijinul partenerilor principali ai Asociației, precum MAE, SNSPA, Universitatea din București sau Academia de Studii Economice.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter