Rectorul SNSPA a participat la conferința internațională IAU

În perioada 13-15 noiembrie 2019, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat alături de lideri și experți în învățământul superior din întreaga lume, la conferința internațională “Transforming Higher Education for the Future”, organizată de Asociația Internațională a Universităților (IAU). Evenimentul a fost găzduit de Benemérita Universidad Autónoma de Puebla din Mexic.

Participanții au avut ocazia să prezinte inițiativele, proiectele și cercetările realizate pentru transformarea învățământului superior, pentru îmbunătățirea educației și cercetării și pentru promovarea soluțiilor durabile pentru generațiile viitoare. SNSPA a fost reprezentată la eveniment de rectorul SNSPA, prof. univ .dr. Remus Pricopie, vice-președinte al IAU, prorectorul SNSPA, lect. univ. dr. Alexandru – Mihai Ghigiu și decanul Facultății de Administrație Publică, conf. univ. dr. Diana – Camelia Iancu, senior fellow al IAU.

Rectorul SNSPA a deschis unul dintre panelurile conferinței, “Internationalization of higher education – an institutional perspective”, organizat de Consiliul Național al Rectorilor din România, cu scopul de a prezenta o abordare instituțională a internaționalizării învățământului superior. Au oferit exemple de bune practici și vor discuta despre unele dintre provocările întâmpinate în procesul internaționalizării învățământului superior: Adrian Curaj, directorul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (intervenție în videoconferință), Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România și rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Celso Garrido, profesor, Universidad Autonoma Metropolitana, Mexic.

Rezultatele dezbaterilor din Puebla vor pregăti cea de-a XVI-a conferință generală IAU din 2020, unde Asociația Internațională a Universităților va sărbători 70 de ani de la prima conferință generală.

Asociația Internațională a Universităților (IAU) a fost fondată în 1950, sub egida UNESCO, și reunește instituții și organizații din aproximativ 120 de țări, stimulează cooperarea dintre acestea, dezbate probleme specifice mediului academic și propune soluții, capacitează experți, oferă asistență în elaborarea politicilor publice din domeniul învățământului superior și acordă sprijin membrilor, factorilor de decizie, profesorilor, cercetătorilor și studenților.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter