Rectorul SNSPA condamnă ferm atacul asupra fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, condamnă ferm atacul asupra fostului premier al Japoniei, Shinzo Abe.

 

“Evenimentul tragic din Japonia reprezintă un șoc pentru întreaga lume civilizată. Violența verbală și violența fizică sunt tot mai prezente în societatea contemporană și folosirea lor pentru a rezolva orice diferend, cu atât mai mult pe cele politice, riscă să ne arunce într-o zonă extrem de periculoasă, a confruntării generalizate, a insecurității naționale, regionale și chiar globale. Ca gest individual sau ca acțiune a unui stat, violența armată trebuie să genereze o reacție fermă de respingere, condamnare și solidarizare din partea întregii comunități naționale și internaționale.

Shinzo Abe a fost un prieten al României, un lider politic abil și un promotor al democrației.

Doresc să transmit condoleanțe familiei fostului premier Shinzo Abe și întregii societăți japoneze și să-mi exprim speranța că omenirea va înțelege că nu aceasta este calea de urmat”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter