Rectorul SNSPA condamnă ferm atacul împotriva premierului Robert Fico

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, condamnă ferm atacul îndreptat împotriva premierului Robert Fico și atrage atenția asupra faptului că discursul politic violent poate conduce la violență fizică.

 

“Condamn ferm atacul violent îndreptat împotriva premierului Robert Fico. Violența verbală și violența fizică sunt tot mai prezente în societatea contemporană și ele se împletesc, se atrag și se potențează reciproc. Violența și radicalismul întâlnite în discursul politic se propagă la nivelul societății și riscă să se transforme în violență fizică, în agresiuni ce se petrec în stradă. Iată de ce, orice derapaj întâlnit în discursul politic trebuie imediat sancționat, nu doar prin reacții publice ale mediului academic, ale presei și ale societății civile, ci și prin acțiune instituțională.

 

Violența nu are nicio justificare, indiferent de opinii politice sau divergențe de idei. Atacul asupra premierului Fico este un atac la adresa pluralismului democratic, o amenințare gravă la adresa statului de drept.

 

Discursul instigator la ură și violentă, care demonizează anumite persoane sau grupuri, creează un climat favorabil agresiunii și pune în pericol coeziunea socială. Trebuie să ne opunem cu tărie oricăror forme de extremism și intoleranță, promovând în schimb un dialog constructiv și o cultură a respectului reciproc.

 

Sunt alături de domnul prim-ministru Robert Fico și de familia sa, în aceste momente grele. Îi doresc o recuperare rapidă. Cred cu tărie că poporul slovac va trece cu bine peste această încercare.” a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

 

 

Sursă foto: Bloomberg/Vladimir Simicek/AFP/Getty Images

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget