Rectorul SNSPA participă la cea de-a 88-a întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților

În perioada 3-5 noiembrie 2020, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, participă, alături de lideri și experți în învățământul superior din întreaga lume, la cea de-a 88-a întâlnire a Boardului administrativ al Asociației Internaționale a Universităților (IAU).

Prof. univ. dr. Remus Pricopie este vicepreşedinte al IAU și face parte din Consiliul director al Asociației, format din 20 de membri aleşi, condus, în prezent, de preşedintele Pam Fredman, fost rector al Universității din Gothenburg (Suedia).

Această întâlnire joacă un rol important în stabilirea linilor directoare ce urmează să fie dezbătute în cadrul celei de-a XVI-a conferințe generale a IAU, care va marca 70 de ani de la prima conferință generală a Asociației.

Asociația Internațională a Universităților (IAU), una dintre cele mai prestigioase organizații internaționale, care reprezintă la nivel global instituțiile de învățământ superior, a fost fondată în 1950, sub egida UNESCO, și reunește instituții și organizații din aproximativ 120 de țări, stimulează cooperarea dintre acestea, dezbate probleme specifice mediului academic și propune soluții, capacitează experți, oferă asistență în elaborarea politicilor publice din domeniul învățământului superior și acordă sprijin membrilor, factorilor de decizie, profesorilor, cercetătorilor și studenților.

 

Foto: Hilligje van’t Land, Secretar General IAU

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter