Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: “Ambasadorul Azar a validat o formă de amnistie pentru politicienii extremişti, xenofobi şi antisemiți”

Declarația rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în contextul întâlnirii Ambasadorului Israelului, Reuven Azar, cu George Simion, Președintele partidului AUR:


“Întâlnirea Ambasadorului Reuven Azar cu politicianul de factură legionară George Simion este o greşeală strategică. Din păcate, Ambasadorul Azar tocmai a validat o formă de amnistie pentru politicienii extremişti, xenofobi şi antisemiți. Condiția imaculării este semnarea unui comunicat în limba engleză, al cărui text, evident, este în conflict direct cu toate gesturile politice nedemocratice de pânâ acum ale Preşedintelui AUR. Suntem în fața unei decizii regretabile a Ambasadorului Azar, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a identifica, în mod obiectiv, riscurile escaladării, chiar încurajării manifestărilor radicale, xenofobe şi antisemite, nu numai din România, dar şi din alte părți ale lumii.

 

Azi nu vorbesc în numele comunității academice SNSPA. Ceea ce spun acum este o opinie personală. Cu toate acestea, sunt convins că subiectul întâlnirii Ambasadorului Azar cu politicianul extremist şi antisemit Simion va fi analizat cu toată seriozitatea, în cadrul SNSPA. De asemenea, voi solicita colegilor de la Centrul de Studii Israeliene, din SNSPA, să declanşeze urgent un proces de consultare cu partenerii academici din Israel, urmând ca apoi să informăm publicul cu privire la poziția instituțională a universității noastre.”

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget