Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, salută finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură din ultimii 75 de ani, gazoductul Iași-Chișinău

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, salută finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură din ultimii 75 de ani, gazoductul Iași-Chișinău, realizat prin colaborarea guvernelor de la București și Chișinău.

“Finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău este un pas foarte important în consolidarea relațiilor dintre cele două țări, cu efecte pozitive pentru milioane de cetățeni din Republica Moldova. Proiectul, demarat pe 27 august 2013 (cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova) şi susținut de guvernele celor două țări, indiferent de schimbările politice care au avut loc în acest interval de timp, asigură securitatea energetică a Republicii Moldova şi apropierea acesteia de spațiul comunitar.

Sper că acest succes să inspire și alte proiecte de infrastructură care să faciliteze accesul la energia electrică, apă, transport rutier, căi ferate etc.

Având în vedere relația specială dintre România și Republica Moldova, un proiect prioritar, de o importanță strategică şi simbolică pentru ambele țări, este autostradă Bucureşti — Chişinău, care sper să devină o realitate cât mai curând, cu atât mai mult cu cât, în astfel de cazuri, finanțarea poate fi uşor identificată dacă există voință politică”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget