Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a avut o întrevedere cu preşedintele Atlantic Council, Fred Kempe

Miercuri, 24 mai 2023, în cadrul unei reuniuni de coordonare, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a avut, la New York, o întrevedere cu Fred Kempe, președintele și directorul executiv al Atlantic Council, partener instituțional al SNSPA, una dintre cele mai influente și prestigioase organizații de tip think-tank din SUA.

 

De asemenea, la întâlnire au participat ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, Alex Șerban, director Atlantic Council România si senior fellow în cadrul Trans Atlantic Security initiative în Centrul Brent Scowcroft al Atlantic Council, conf. univ. dr. Dan Sultănescu, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), fondator al Centrului pentru Promovarea Participării și Democrației din SNSPA și Fulbright Visiting Scholar, la University of South Carolina (SUA), și Oana Cosmina Mihalache, consilier în cadrul Ambasadei României în SUA și absolventă SNSPA.

 

Fred Kempe conduce Atlantic Council din anul 2007. Considerat unul dintre cei mai influenți cincizeci de europeni și unul dintre cei mai importanți jurnaliști din Europa, având o experiență de peste douăzeci și cinci de ani ca editor și reporter la Wall Street Journal, Kempe este, de asemenea, autorul a patru cărți, inclusiv celebrul “Berlin 1961. Kennedy, Hrusciov si cel mai periculos loc din lume”. Absolvent distins al Universității din Utah și al Graduate School of Journalism de la Columbia University, Fred Kempe a primit numeroase premii pentru realizările sale remarcabile, inclusiv decorații de la președinții Poloniei și Germaniei și de la Majestate Sa, Regele Regele Carl XVI Gustaf al Suediei, pentru recunoașterea contribuției sale la întărirea alianței transatlantice.

 

Agenda discuţiilor a vizat, în principal, modalitățile de dezvoltare a parteneriatului semnat de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, și de preşedintele Atlantic Council, Fred Kempe, la 1 decembrie 2021, la Washington, în prezența E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, și a unei delegații de parlamentari români. De asemenea, întrevederea a reprezentat o excelentă oportunitate pentru reconfirmarea colaborării şi a angajamentului puternic al ambelor instituții faţă de consolidarea relației transatlantice și creșterea securității și stabilității în regiunea Mării Negre.

 

Totodată, cu ocazia acestei întâlniri, prof. univ. dr. Remus Pricopie a reiterat preşedintelui Atlantic Council, Fred Kempe, invitaţia de a participa în calitate de vorbitor la Bucharest Security Conference, una dintre cele mai importante conferințe internaționale din România, organizată anual de SNSPA, care abordează problematica securității și amenințărilor la adresa frontierei euro-atlantice, promovând angajamentul ferm al NATO față de apărarea colectivă și rolul său global în gestionarea crizelor.

 

În cadrul acestei reuniuni de coordonare, au fost discutate următoarele acțiuni comune, inclusiv programul vizitelor de documentare, prima urmând să aiba loc în luna iunie. Astfel, în perioada 5-10 iunie 2023, o delegație a Black Sea Task Force din cadrul Atlantic Council va veni la București, fiind găzduită de SNSPA. Programul vizitei va include o serie de întâlniri cu oficiali români.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget