Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la „Campusul Universităților Europene”

Joi, 30 iunie 2022, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la „Campusul Universităților Europene”, conferință internațională organizată la Versailles, sub egida Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

 

Evenimentul “Campusul Universităților Europene” a fost deschis de Sylvie Retailleau, ministrul francez al Învățământului Superior și Cercetării, și Mariya Gabriel, comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret.

 

Conferința, anunțată de Președintele Republicii Franceze în discursul său de prezentare a Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, din decembrie 2021, a reunit rectori și președinți ai celor 300 de instituții de învățământ superior, care formează cele 41 de alianțe universitare europene, alături de reprezentanți din toate statele membre ale Uniunii Europene, ai rețelelor universitare internaționale (Asociația Internaționașă a Universităților – IAU, Asociația Universităților Europene – EUA), din sectorul privat și societatea civilă.

 

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a reprezentat CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, alături de Renaud Dehousse, preşedintele European University Institute (EUI), și Kate Vivian, Director Relații Internaționale, Sciences Po.

 

La conferință, a fost prezentată evaluarea realizărilor obținute până în prezent de alianțele universitare europene, a fost analizat modul în care universitățile europene contribuie la implementarea Strategiei europene pentru universități propusă de Comisia Europeană la începutul anului 2022, și a fost evidențiată strategia de consolidare a cooperării transnaționale în domeniile învățământului superior, cercetării și inovaţiei.

 

Conceput ca un campus deschis tuturor părților interesate, evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru ca universitățile europene să-și prezinte realizările și ambițiile în beneficiul studenților și al societății în general.

 

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a fost selectată în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot, CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, împreună cu șapte universități europene de științe sociale de top, din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia și Marea Britanie.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter