Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a primit vizita rectorului Universității Naționale Maritime din Odesa, Ucraina

Luni, 27 mai 2024, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a primit vizita rectorului Universității Naționale Maritime din Odesa, Ucraina, prof. univ. dr. Sergey Rudenko.

 

De asemenea, la întâlnire au participat prof. univ. dr. Mihai Cercel, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA), Stovpets Oleksandr și Daus Yurii, cadre didactice din cadrul Universității Naționale Maritime din Odesa.

 

Pe parcursul discuțiilor, ambele părți și-au exprimat întreaga disponibilitate pentru a continua cooperarea academică în domenii comune celor două universități, facilitarea mobilităților de predare, cercetare sau de studii, precum și derularea de proiecte comune în domenii științifice și educaționale de interes comun.

 

În cadrul întâlnirii, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a subliniat faptul că SNSPA va continua să fie alături de instituțiile de învățământ din Ucraina. Totodată, rectorul SNSPA apreciază nivelul de pregătire al studenților ucraineni, care desfășoară la SNSPA mobilității de studii, derulate în cadrul programului Erasmus+, evidențiind adaptabilitatea lor remarcabilă la un mediu academic nou, implicarea activă la cursuri și dorința de a profita la maximum de această experiență interculturală valoroasă. Rectorul SNSPA a menționat că universitatea este pregătită să primească profesori și cercetători ucraineni, oferindu-le posibilitatea de a preda, de a participa la proiecte de cercetare și de a colabora cu colegii lor din România.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget