Rezultatele proiectului “Contribuția statelor socialiste din Europa de Est la dreptul penal și umanitar internațional după 1945”, prezentate la conferința “Revisiting State Socialism”

În cadrul seriei de conferințe “Revisiting State Socialism”, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Tranzit România, lect. univ. dr. Raluca Grosescu, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), și Bogdan C. Iacob, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, vor prezenta rezultatele proiectului “Contribuția Statelor Socialiste din Europa de Est la Dreptul Penal și Umanitar Internațional după 1945”, proiect finanțat de UEFISCDI și implementat de SNSPA.

Evenimentul se va concentra în special pe contribuțiile experților și guvernelor din Europa de Est la criminalizarea politicii de apartheid și la codificarea dreptului la sănătate ca drept fundamental al omului în timpul Războiului Rece.

Seminarul va avea loc joi, 22 februarie 2024, ora 19:00, la ArtHub București și va fi moderat de Adela Hîncu (UBB, Cluj).

Mai multe detalii, aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget