Seminar în format hibrid, organizat de echipa proiectului de cercetare CIVICA “When the Law is Silent: Hate Crime Prosecution and Implicit Bias in Law Enforcement Agencies”

Luni, 23 ianuarie 2023, începând cu ora 12.30 CET, echipa de cercetare a proiectului “When the Law is Silent: Hate Crime Prosecution and Implicit Bias in Law Enforcement Agencies (SILAW)”, câștigător al primei competiții de granturi CIVICA, organizează un seminar în format hibrid, care va avea loc la sediul Sciences Po din Paris și virtual via Zoom.

Mai multe detalii despre eveniment, aici.

Membrii proiectului de cercetare vor prezenta și discuta rezultatele cercetării empirice, derulate în România, care a constat într-o serie de interviuri în rândul procurorilor care au instrumentat cazuri de antisemitism. Proiectul își propune să detecteze eventuale tendințe ale unor prejudecăți implicite care pot influența instrumentarea cazurilor și pot interfera cu obiectivitatea necesară în cadrul procesului judiciar. Rezultatele finale urmează a fi publicate într-un jurnal de specialitate.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget