SNSPA marchează 70 de ani de la înfiinţarea Asociației Internaționale a Universităților (IAU), prin lansarea cărții “The Promise of Higher Education: Essays in Honour of 70 Years of IAU”

Pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a Asociației Internaționale a Universităților (IAU), marți, 19 octombrie 2021, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și IAU au găzduit primul webinar dedicat lansării cărții “The Promise of Higher Education: Essays in Honour of 70 Years of IAU”.

 

Webinarul, cu tema “Coding the Values in a Changing Higher Education Landscape” a fost moderat de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, Vicepreşedinte al IAU.

Invitații speciali ai evenimentului au fost:

  • Jo Beall, London School of Economics and Political Science
  • Sjur Bergan, Council of Europe
  • Andrew J. Deeks, University College Dublin
  • Manja Klemenčič, Harvard University
  • Mandla S. Makhanya, University of South Africa
  • Saulius Spurga, Mykolas Romeris University

 

Subiectele dezbătute în cadrul acestui webinar au vizat modul în care universitățile reacționează, se adaptează, își protejează integritatea și contribuie, bazându-se pe un set de valori, la transformarea activă a societății.

 

Volumul “The Promise of Higher Education: Essays in Honour of 70 Years of IAU” cuprinde o colecție de 65 de eseuri realizate de 82 de autori din întreaga lume și reprezintă o reflecție asupra trecutului, prezentului și viitorului învățământului superior, abordând, în același timp, teme și provocări actuale ale acestui domeniu. Editorii lucrării sunt Hilligje van’t Land, Secretar general IAU, Andreas Corcoran, Secretar general IAU, și conf. univ. dr. Diana Iancu, Senior fellow IAU, decanul Facultății de Administrație Publică (SNSPA) și manager instituțional CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, din partea SNSPA.

 

Cartea și evenimentele online dedicate acestei lansări, care se vor desfășura în luna octombrie 2021 și la începutul lunii decembrie 2021, pot fi consultate aici.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter