SNSPA participă la CEPS Idea Lab 2019

Joi, 21 octombrie 2019, are loc prima zi a CEPS Idea Lab 2019, un forum european de dezbatere a principalelor teme de interes de la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul este organizat de Centre for European Policy Studies (CEPS), unul dintre cele mai cunoscute think tank-uri la nivel european specializate în analize de politici publice europene, iar Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este partener.

În scopul asigurării asistenței la organizare, SNSPA a facilitat participarea a 5 studenți masteranzi ai universității: David Diaconu (Facultatea de Administrație Publică), Cătălin-Gabriel Done, Andreas Wahl Lupu (ambii reprezentând Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană), Roberto Panache (Facultatea de Științe Politice) și Alexandru Dumitrache (Facultatea de Comunicare și Relații Publice).

Tema reuniunii din acest an este „Europe’s Choice”, un subiect ce face referire la viitoarele alegeri europarlamentare, precum și la dezbaterile privind Viitorul Europei, aspect ce va fi abordat de asemenea și în cadrul Summit-ului de la Sibiu din luna mai 2019.

Un alt punct important de pe agenda de discuții a CEPS Idea Lab îl reprezintă dezbaterile privind coeziunea (în contextul negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027), precum și modalitățile de asigurare a securități interne și externe a UE în contextul creșterii numărului de amenințări și a dilemei securitate-izolare.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget