Stagii de practică pentru studenții SNSPA, organizate la Centrul de Studii Europene

Centrul de Studii Europene din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) caută 6 stagiari serioși, creativi, entuziasmați și curioși din fire, care să se alăture echipei pentru perioada 1 martie – 1 iunie 2023, în regim de lucru part-time, hibrid (10h/ săptămână; 40h/lună).

 

Poate aplica orice student/ă din SNSPA (licență sau master, orice domeniu de specializare) cu condiția să fie pasionat/ă și interesat/ă de Uniunea Europeană și studiile europene. Sunt căutați studenți implicați, onești, meticuloși, cu inițiativă, energici și deschiși, inclusiv să iasă uneori din zona lor de confort.

 

Participarea la stagiul de practică presupune o experiență de învățare ghidată care va cuprinde: organizare de evenimente (dezbateri/ ateliere/ conferințe naționale și internaționale); participarea la o simulare internațională a Consiliului UE finanțată printr-un proiect european; scriere de micro-analize pe teme europene (tip policy briefs); traduceri; abilități de dezvoltare a tot ce ține de social-media și de creșterea paginii Facebook a CES; implicarea în rețele academice Erasmus cu parteneri internaționali. Cei selectați vor avea ocazia și să interacționeze cu practicieni pe teme europene din țară și străinătate (networking). Stagiul CES va fi recunoscut ca experiență profesională (și bineînțeles poate fi echivalat cu practica cerută în cadrul structurilor academice ale SNSPA).

 

Pasul 1 – până vineri, 17 februarie, ora 12:00 PM, cei interesați vor trimite la adresa de email ces@snspa.ro un CV Europass actualizat + 10 rânduri despre motivația pentru a urma acest stagiu și nu altul (în corpul mail-ului), subliniind ceea ce îi face unic pentru echipa CES, dar și aria specifică de interes dintre următoarele:

  • traduceri, cercetare & analiză pe teme europene;
  • comunicare, social media & design grafic;
  • organizare de evenimente pe teme europene în format fizic/online;
  • realizare de interviuri și podcasturi cu experți.

 

Pasul 2 – Cei preselectați vor fi invitați la un interviu online cu echipa de mentori CES, în perioada 22-23 februarie;

 

Pasul 3 – Din 1 martie – cei selectați vor începe activitatea în cadrul Centrului.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget