Workshop-ul “Studiile israeliene în spațiul academic românesc. Tematică și concepte metodologice”

În perioada 16-17 martie 2023, Centrul de Studii Israeliene „Theodor Herzl” din cadrul Facultății de Științe Politice (SNSPA) a organizat workshop-ul “Studiile israeliene în spațiul academic românesc. Tematică și concepte metodologice”. La eveniment, au participat 15 cercetători din diverse centre universitare din România.

Workshop-ul a avut ca obiectiv o dezbatere privind metodologia cercetării în domeniul științelor israeliene, o stabilire a raportului între acestea și sfere academice apropiate, dar diferite, precum: studii iudaice, studii ale Orientului Mijlociu, studii europene.

Participanții au dezbătut teme legate de: concepte specifice, metodologii de cercetare specifice, investigarea de arhivă, studiul discursului politic, inclusiv cu ajutorul unor metode moderne, folosirea datelor statistice, analize ale unor fenomene culturale și altele.

Centrul de Studii Israeliene (SNSPA) organizează asemenea manifestări periodic și facilitează legăturile specialiștilor din spațiul academic românesc cu specialiști din alte arii universitare. Nu în ultimul rând, Centrul de Studii Israeliene promovează colaborarea în vederea realizării unor proiecte științifice în domeniu.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget